Wij verzagen het ijzer (profielen en poutrelles tot 1000mm breedte) volgens uw opgave op maat en voorzien dit indien nodig van gaten (boren), kop- of zijplaten (lassen). Onze lassers zijn hiervoor gecertificeerd en doen hiervoor 2-jaarlijks lasproeven bij een keuringsorganisme. Laswerken en constructies volgens plan gebeuren steeds in nauw overleg en vaak na een persoonlijke bespreking.

Wij versnijden en plooien de platen -ijzer, RVS, aluminium- volgens uw vraag.

Wij verknippen en plooien de betonnetten tot funderingswapening.

Wij verlassen het betonijzer tot prefab balkwapening. De beugels worden hiervoor op maat geplooid met onze beugelautomaat tot 16 mm.

Wij versnijden en branden de platen met onze plasmabrander.

Wij behandelen het ijzer zelf met een grondlaag of doen deze naar gespecialiseerde firma’s voor metallisatie (koud verzinken) of galvanisatie (warm verzinken), lakken of poederlakken.

Wij verzagen het ijzer (bvb de balken) volgens de opgave van de architect/aannemer op maat en voorzien deze indien nodig van gaten, kop- of zijplaten. Onze lassers zijn hiervoor gecertificeerd en doen hiervoor 2-jaarlijks lasproeven bij een keuringsorganisme.

We behandelen deze zelf met een grondlaag of doen deze naar gespecialiseerde firma’s  voor metallisatie (koud verzinken) of galvanisatie (warm verzinken), lakken of poederlakken.

Wij versnijden platen volgens uw vraag tot een lengte van 3.00m

en 12 mm dik.

(grotere diktes pakt onze plasmabrander aan)

Onze afkantpers plooit vlakke platen met een vermogen van 200 ton op 3.5 meter. Hiermee kan ze platen aan van 8 mm dik op 3 meter op 90°.

Plasmabrander

We versnijden en branden de platen met onze plasmabrander.

Onze plasmatafel meet 4000 x 2000 mm en heeft een Kjellberg plasmabron van 160 Amp. Hiermee gaat ze onmiddellijk door plaatstaal van 30 mm dik. Als je voorboort of op de zijkant start, kan ze tot 50 mm aan.

Snijden en ponsen

Voor het snijden van metaal en ponsen van gaten. Deze machine is voorzien van verschillende werkstations en messen voor het snijden van plat, ronde en vierkante baren en profielen. Er is ook de mogelijkheid van uithoeken en ponsen in verschillende vormen en materialen. Ze is zo krachtig dat ze met gemak een gat van diameter 50 mm maakt in een plaat van 15 mm dik.

Beugelautomaat

Met deze machine vervormen we het betonijzer dat wordt aangevoerd op rollen van 2,5 ton tot krammen, beugels of knippen we het gewoon op lengte. Achteraan staat een magazijn met 6 verschillende diameters draad : 6, 8, 10, 12, 14 en 16 mm dik.

Lassen 

Wij verlassen het betonijzer tot prefab balkwapening. De beugels worden hiervoor op maat geplooid met onze beugelautomaat tot 16 mm.